Acesta este un loc civilizat pentru discuții publice

Vă rugăm să tratați acest forum de discuții cu același respect cu care ați trata un parc public. Și noi suntem o resursă comună a comunității — un loc în care puteți împărtăși abilități, cunoștințe și interese prin intermediul unei conversații continue.

Acestea nu sunt reguli stricte și rapide. Ele sunt ghiduri pentru a ajuta judecata umană a comunității noastre și pentru a menține acest loc amabil și prietenos pentru conversații publice civilizate.

Îmbunătățiți discuția

Ajutați-ne să facem din acest loc un loc minunat pentru discuții adăugând întotdeauna ceva pozitiv la discuție, oricât de mic. Dacă nu ești sigur că mesajul tău contribuie la conversație, gândește-te la ceea ce vrei să spui și încearcă din nou mai târziu.

O modalitate de a îmbunătăți discuțiile este descoperirea celor care au loc deja. Petreceți timp navigând printre subiectele de aici înainte de a răspunde sau de a începe o discuție proprie și veți avea mai multe șanse să întâlniți alte persoane care vă împărtășesc interesele.

Subiectele discutate aici contează pentru noi și dorim să vă comportați ca și cum ar conta și pentru dumneavoastră. Fiți respectuoși față de subiecte și față de persoanele care le discută, chiar dacă nu sunteți de acord cu o parte din ceea ce se spune.

Fiți de acord, chiar și atunci când nu sunteți de acord

Este posibil să doriți să răspundeți prin dezacord. Este în regulă. Dar nu uitați să criticați ideile, nu oamenii. Vă rugăm să evitați:

 • Numirile
 • Atacurile ad hominem
 • Răspunsul la tonul unei postări în loc de conținutul real al acesteia
 • Contrazicerea pe genunchi

În schimb, oferiți idei bine gândite care îmbunătățesc conversația.

Participarea ta contează

Conversațiile pe care le purtăm aici dau tonul pentru fiecare nou venit. Ajutați-ne să influențăm viitorul acestei comunități alegând să vă implicați în discuțiile care fac din acest forum un loc interesant — și evitându-le pe cele care nu o fac.

Discourse oferă instrumente care permit comunității să identifice în mod colectiv cele mai bune (și cele mai proaste) contribuții: marcaje, aprecieri, stegulețe, răspunsuri, ediții, urmărire, muting și așa mai departe. Folosiți aceste instrumente pentru a vă îmbunătăți propria experiență, dar și pe cea a tuturor celorlalți.

Haideți să lăsăm comunitatea noastră mai bună decât am găsit-o.

Dacă vedeți o problemă, semnalizați-o

Moderatorii au o autoritate specială; ei sunt responsabili pentru acest forum. Dar și dumneavoastră sunteți la fel. Cu ajutorul dumneavoastră, moderatorii pot fi facilitatori ai comunității, nu doar îngrijitori sau polițiști.

Când vedeți un comportament rău, nu răspundeți. Răspunsul încurajează comportamentul rău prin recunoașterea lui, vă consumă energia și irosește timpul tuturor. Semnalizează-l pur și simplu. Dacă se acumulează suficiente semnale, se vor lua măsuri, fie automat, fie prin intervenția moderatorului.

Pentru a menține comunitatea noastră, moderatorii își rezervă dreptul de a elimina orice conținut și orice cont de utilizator pentru orice motiv și în orice moment. Moderatorii nu previzualizează postările noi; moderatorii și operatorii site-ului nu își asumă nicio responsabilitate pentru orice conținut postat de comunitate.

Fii întotdeauna civilizat

Nimic nu sabotează o conversație sănătoasă ca grosolănia:

 • Fii civilizat. Nu postați nimic pe care o persoană rezonabilă l-ar considera ofensator, abuziv sau un discurs de ură.
 • Păstrați curățenia. Nu postați nimic obscen sau explicit din punct de vedere sexual.
 • Respectați-vă unii pe alții. Nu hărțuiți sau supărați pe nimeni, nu vă dați drept persoane și nu expuneți informațiile private ale acestora.
 • Respectați forumul nostru. Nu postați spam și nu vandalizați forumul în niciun fel.

Aceștia nu sunt termeni concreți cu definiții precise — evitați chiar și apariția oricăruia dintre aceste lucruri. Dacă nu ești sigur, întreabă-te cum te-ai simți dacă postul tău ar apărea pe prima pagină a unui site de știri important.

Acesta este un forum public, iar motoarele de căutare indexează aceste discuții. Păstrați limbajul, linkurile și imaginile în condiții de siguranță pentru familie și prieteni.

Pastrați ordinea

Faceți efortul de a pune lucrurile la locul potrivit, astfel încât să putem petrece mai mult timp discutând și mai puțin făcând curățenie. Așadar:

 • Nu începeți un subiect în categoria greșită; vă rugăm să citiți definițiile categoriilor.
 • Nu postați încrucișat același lucru în mai multe subiecte.
 • Nu postați răspunsuri fără conținut.
 • Nu deturnați un subiect schimbându-l la mijlocul lui.
 • Nu vă semnați mesajele — fiecare mesaj are atașate informațiile de profil.

În loc să postați “+1” sau “De acord”, folosiți butonul “Apreciere”. În loc să duceți un subiect existent într-o direcție radical diferită, folosiți “Răspunde cu link către subiect”.

Postați numai lucruri proprii

Nu aveți voie să postați nimic digital care aparține altcuiva fără permisiune. Nu aveți voie să postați descrieri, linkuri către sau metode de furt al proprietății intelectuale a cuiva (software, video, audio, imagini) sau pentru a încălca orice altă lege.

Powered by You

Acest site este operat de personalul local prietenos și tu, comunitatea. Dacă mai aveți întrebări despre cum ar trebui să funcționeze lucrurile aici, deschideți un nou subiect în categoria feedback despre site și haideți să discutăm! Dacă există o problemă critică sau urgentă care nu poate fi tratată printr-un meta topic sau un steag, contactați-ne prin intermediul pagina staff.

Termeni de utilizare

Da, limbajul juridic este plictisitor, dar trebuie să ne protejăm – și, prin extensie, pe dumneavoastră și datele dumneavoastră – împotriva persoanelor neprietenoase. Avem un Termeni și condiții de utilizare care descrie comportamentul și drepturile dumneavoastră (și ale noastre) legate de conținut, confidențialitate și legi. Pentru a utiliza acest serviciu, trebuie să fiți de acord să vă supuneți TOS.